Anna's Combo är en trio som består av Anna Nyhlin - sång, Olof Wendel - vibrafon och Jonas Dominique - kontrabas.

Vi har alla tre musikerexamen i klassisk, västerländsk musik, men har i våra yrkesliv förkovrat oss i en mängd andra musikstilar: tango, jazz, opera, pop, rock, folkmusik, worldmusic och nutida konstmusik, vilket ger oss ett spännande utgångsläge vid val av repertoar.

Barockmusiken och folkmusiken har en framträdande roll, men ledordet är genrelöst, och vi mixar samman våra musikaliska erfarenheter till en synergi med hjälp av egna arrangemang och en stor portion improvisation. Därtill är kombinationen sopran, kontrabas och vibrafon är en oerhört spännande utmaning i sig - något som varit en inspirationskälla.

Med Annas bakgrund som barocksångerska och Jonas och Olofs erfarenheter från nutida musik, jazz och worldmusic, prövar vi resultatet av att lämna den trygghet som notbilden ger och fokuserar på melodierna och rytmerna i 1600- och 1700-talets vokalmusik, i romantikens sånger och all annan repertoar som vi spelar. Tillsammans vill vi utforska möjligheterna som ges till mer fri improvisation i kombination med vår kunskap om olika tiders och genrers utförandepraxis, ornamentering och vokalteknik. Vi väljer helt enket ut musik som vi gillar, och så arrangerar vi den så att den passar oss!

Vi har spelat med Anna's Combo på vitt skilda scener, som I Skara Domkyrka och på Glenn Miller Jazzcafé, i slottskapell och landsortskyrkor.

Anna Nyhlin, har specialiserat sig på musik komponerad före 1800. Hon har sjungit med bland andra The New Dutch Academy, Drottningholms Barockensemble, Svenska Barockorkestern, Rebaroque, Helsingfors Barockorkester och The New York Bach Ensemble. Anna är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för Susanne Rydén samt på Guildhall School of Music i London för bl a Emma Kirkby. Hon har studerat historiska danser på Danshögskolan i Stockholm, vilket har lett till många engagemang där musik, dans och teater från 1600- och 1700- talen har kombinerats. Anna skrivet regelbundet artiklar och intervjuer i ett flertal  tidskrifter, och arbetar också som programpresentatör på Sveriges Radio P2.

Läs mer på www.annanyhlin.com

Olof Wendel, född i Lund, har en Master of fine Arts och Solistdiplom i slagverk vid Göteborgs Universitet. Han frilansar som slagverkare med huvudinriktning på marimba, vibrafon och cimbalom. Olof har varit anlitad av Göteborg Baroque, Kroumata, KammarensembleN, NorrlandsOperan, Göteborg Symfonikerna Orchestra, Swedish Chamber orchestra, Folkoperan, Musik i Väst, Piteå Chamber Opera och Kungliga Operan. Han har också setts på jazz- och worldmusikscenen med band som StiG, Katzen Kapell och Cecilia Persson band.

www.olofwendel.com

Jonas Dominique, kontrabasist, dirigent, arrangör och kompositör, är född i Stockholm och uppvuxen i en familj med många musiker. Jonas tog examen på musikerlinjen samt på dirigentlinjen på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, och har sedan frilansat som basist och dirigent i Sverige och utomlands. Några projekt i urval: arrangör och musikalisk ledare för Carmen på Parkteatern (2001), dirigerade uppsättningen av Kristina från Duvemåla på Cirkus i Stockholm (1998-99), dirigent för Lars Rudolfsons uppsättning av Carmina Burana vid Dramatiska Ensemblen i Stockholm (1990), spelar kontrabas i Rebaroque och har varit dirigent vid många uppsättningar på Folkoperan.